söndag 11 januari 2009

Namnfest


Många av mina nära och kära skaffar i skrivande stund barn. Bullar är i ugnar osv. Jag vill gärna dra mitt strå till stacken och här kommer ett skepp lastat med namn.

Herren på den ena bilden, han med Juventusgaddningen på högerarmen, heter Lapo. Förutom att ha ärvt en förmögenhet från pappa Fiat och snortat koks från svanken på en sextonårig modell samtidigt som 24 paparazzis satt i bouganvillabusken utanför sovrummet i 2700 kvm-mansionet på Turins kullar, heter han Lapo. Hej Lapo! Ett mycket fint namn. Finns dock en risk att man bjuder kvarterets bullys på något i onödan. Typ "kom igen ditt jävla lapo!" Den risken får man ta.

Herren på den andra bilden, han med två skjortor och avgrundsdjup solbränna, heter Ralph. Förutom att blanda indianestetik och nybyggarkänsla med sporter där man måste kasta bollen bakåt på ett mycket framgångsrikt sätt, ( Ralphs kläd och möbelföretag omsatte lika mycket som Irakkriget gjort hittills 2008) heter han Ralph. Hej Ralph! Ett bra namn som förpliktigar lite lagom.

Andra bra namn är till exempel Tage. Förutom att min morfar hette det så tror jag att det är ett namn som funkar bra i anglosaxiska länder. Typ T-age. Som T-pain ungefär.

Bra flicknamn är Sha'ronda, Cassandra och Be'yonce.

2 kommentarer:

johanna sa...

Tack för tips!
Vad tycker vi om Bo på en flicka då? Jag tror jag gillar det, det växer på nåt sätt och käns lite spännande ur genderbenderperspektivet.
kram/johanna

Anonym sa...

Finns det inte en person i "glamour" som heter det?