fredag 30 januari 2009

Själv ( och med massa vänner, flickvän,snus, öl, fotboll på tv, hund och pengar) är bäste dräng

Jag hade nyss en uppenbarelse. I 08-området i trumbizniz sov jag i min gode vän Jakobs ( och Sofies) soffa. 

Kvällen började med några trumvirvlar på Cirkus som förunderhållning till ett av Sveriges piggare rockband. Sedan väl hemma hos tidigare nämnda Jakob fick jag förmånen att träffa hunden Samson som jag tidigare skrivit om. Sällan trodde jag att jag skulle få höra den fantastiskt förortsmässiga mening som kom ur Jakobs mun: " Han e nog mer pitt än staff". Det Jakob syftade på var naturligtvis Samsons mystiska stamtavla. Jakob hade på telefon beskrivit Samson som "aningen intensiv". Samson var mycket riktigt intensiv. Samson äter mellan fem och sex tuggben om dagen. Jakob har klippkort på "SoFo 'r' Pets". 

Nåväl. Jakob, som av naturen är en mycket givmild man, ger mig en present. Filmen "Bondens tid på jorden". Filmen handlar om en bonde, Styrbjörn Ejneby, som bor på familjegården i Hycklinge. Med häst och vagn, utan gifter eller konstgödsel, ger sig Styrbjörn in i kampen om att forma naturen. Man kan säga att det går sådär. Styrbjörn dör i cancer en timme in i filmen. Men fram till dess har Styrbjörn visat på det enda hållbara när ( inte om) ryssen kommer. Självhushållning. 

Efter filmen diskuterade jag och Jakob innehållet. Vi kom fram till att vete är svårt att odla. Vi kom även fram till inte mindre än sex hundraser som är av yttersta vikt att ha omkring sig vid självhushållning. 
* Clumber Spaniel - för att tolla hem fågel under fågeljakt vid vatten.
* Border alt. Jack Russel terrier - för att fixa upp räven ur sitt gryt och ge familjen € till spel och dobbel. Och snus.
* Rhodesian Ridgeback - för lejonjakt.
* Irländsk Setter alt. Strävhårig Vorsteh - för fågeljakt på fält.
* Engelsk Staffordshire Bull Terrier - för barnpassning. Min stundande tatuering kommer innebära att min eventuella avkommas farföräldrar kommer vara aningen frånvarande.
* Berner Sennen hund - för vallning av får som ger så god ost. ( Halloumi)

Viktigt vid självhushållning är även att kläder lappas och lagas på ett snyggt sätt. Det är där Sviskon kommer in. Sviskon har trots allt kvar sitt symaskinskörkort som han förtjänade på textilslöjdsundervisningen på högstadiet. 

 

Ach so! Ein schnurrbard


Så oerhört underskattat med ansiktshår! 

Det finns ett talessätt som vi skoförsäljare ofta använder oss av. " If you have any problems you don't dare think about; wear too tight shoes". Det rimmar varken på engelska eller svenska, så som talessätt bör, men jag har valt att publicera det på engelska så att barn inte skall förstå. Oftast använder vi "Al Bundys" oss av detta talessätt när kund provar för stora skor och lagersaldot i hemlighet visar noll på mindre storlekar. Brukar funka. Det och " skitsnygga till uppvikta jeans och en sliten vit tshirt till sommaren." ( Oftast riktat till barn från bättre bemedlad söderförortsfamilj typ Hovås, med fars kort.)

Sambandet är ju uppenbart. Ge mig någon månads ansiktbehåring och ge mig sedan en kemisk obalans av serotonin i hjärnan. Panikångesten är ett minne blott. Detta kliande och svidande, för att inte tala om naren som en för lång mustasch ger mig, gör att jag återigen har makt över min psykiska ohälsa. KBT-terapi nej tack! Ansiktshår ja. "If you have any problems you don't dare think about ; wear facial hair."

För mer info om mustascher gå in på: americanmustacheinstitute.org

Vallon eller tartar, snygg eller trevlig



Kartorna ovan snodde jag helt sonika från den eminenta bloggen A continuous lean

Jag minns att min morfar sade att han hade "lite tattarblod i sig". Min kompis Joel uttrycker det som att han har "lite vallonblod i sig". Olika lika säger jag. 

Rasmus på luffen, Levis vintage och Rogues gallery har det gemensamt att de sportar hobolooken. 

Plugga på tecknen så ses vi på skroten!

ta2




29 år, från Göteborgs västra närförort, man ( nåja) och utan tatuering. Vad är det frågan om?

Jag sitter som vanligt och läser Jerry Forsbergs blogg. Jerry har fått problem med ena pungkulan och har skrivit några mycket avslappnande inlägg om det. Avslappnande på samma sätt som att man känner sig som Jonas Colting och Anna Skippers kärleksbarn när man ser fem avsnitt av Deadwood i följd. När Al Swearengen tar sig ett fellatio av en lokal gnoa samtidigt som han dricker ur förmiddagens fjärde whiskyflaska framstår ens fysiska och mentala  tillkortakommanden som ytterst banala. På samma sätt får alltså Jerry Forsberg mig att inse det normala i min vardag. 

På väg till Jerrys blogg springer jag över en annan Jerry: Jerry Sailor. 
Jag vet inget om Jerry Sailor förutom att han på något sätt är en legend inom tatueringsbranschen. Och att han hade den dåliga smaken att vara mentor åt Ed Hardy som förpestat vår samtid med Thailandsresenärers trötta tshirts med grundfula tryck. Vidare vet jag att jag gillar vad jag ser. Jättefina bilder med skepp, blommor, fåglar och ladies.

Jag kommer göra en tatuering snart. Bohusläns landskapsblomma kaprifol hade passat tror jag. Antingen i svanken eller på halsen. Jag får se vad jag bestämmer mig för. Med allra största sannolikhet kommer jag att bli arvslös var jag än väljer att placera gaddningen. 

torsdag 22 januari 2009

Dags för SM!

Efter några framgångsrika veckor på Topptipset med vinster i treslängers-klassen är det återigen dags att kavla upp ärmarna och ge sig in i SM. Självförtroendet är på topp och singelexxen sitter där de ska!

Eftersom allas vår räv Ralf ( Synes på bilden ovan) är författare till Svenska Spels väggtidningar, och en katastrofalt dålig sådan, har jag valt att bjuda på lite webbgott för er dobbelintresserade läsare.

Sista Topptipset spelas nu i helgen innan nästa lördags Stryktips och SM-start.
Att tänka på inför tipsomgång 4:

*Magnus Hedman låter hälsa att "Vi hade det alltid tufft borta mot Torquay minns jag... Förmodligen är Coventry överstreckat där nuförtiden också."
* Krysset singlas på Sunderland hemma mot Blackburn Rovers.
* Wolves har ett fint mentalt övertag på M'boro. Frågor överflödiga.
* Omgångens spik är på The Blues. I skrivande stund sitter Robinho i förhandlingar med Roman om en övergång till hjältarna från Stamford Bridge. Toppformen börjar i helgen!

stellanekman.com
spelbloggen.nu
holmgren.blogg.se
mathiasspeltips.blogspot.com
tipsbolaget.com
tipsraden.se
tipszonen.se

Glöm heller inte av att kolla goal.com på lördagsförmiddagarna. Världens säkraste webplats för skador, väder och förmodade laguppställningar.

tisdag 20 januari 2009

Lugnet Saloon

När och där jag växte upp låg det en saloon som hette "Lugnet". Det var en trevlig anrättning varifrån man sällan gick varken törstig eller hungrig. "Lugnet" fick stänga när jag var sjutton år för någon hade bajsat i en barnvagn i en närliggande trappuppgång. Barnvagnen var naturligtvis tom men ändå skulle det samlas in namn från alla grannar och skickas in till typ stadsdelsnämnden.

En gång såg jag ett brudpar på "Lugnet". De hade inte abonnerat restaurangen utan liksom bara glidit in. På bröllopsnatten. Hon i brudklänning med släp och han i frack. När jag gick förbi några timmar senare, vid stängningsdags, bråkade brudparet med vakten för bruden hade blivit utslängd.

Det finns färre och färre restauranger som kör saloontemat. Nu är det mer roddbåtsreplikor från något flott universitet i England och mindre urgröpta trädkanoter från slaget vid little big horn. Det är väl ok antar jag. Att saker och ting förändras alltså.

Bilden visar förresten inte den nedlagda restaurangen "Lugnet" i Göteborg. Bilden visar Ralph Laurens nybyggda jakt/fiske stuga i norra Maine.

Lagliga indianer



Min kompis Andreas är halvdansk/halvfransk och indian.

Eller egentligen är han inte indian men han sköt pilbåge i Svaleboskogen här i västra Göteborg där han bodde när han växte upp.
Och Andreas var medlem i "7 AIM" ( läses: "Seventh American Indian Movement"). Följdaktligen kallades Andreas för indian. Andreas såg till att nära myten om sitt indianursprung genom att använda en skinnpung istället för plånbok och som nämnts tidigare, genom att skjuta pilbåge i Svaleboskogen. Det hände emellanåt att Andreas lyckades stjäla med sig lite blandad sprit från sin mor i en 0,5 liters PETflaska upp i skogen. Innehållet i PETflaskan kallade han för "eldvatten". De gånger Andreas träffade jämnåriga tjejer i skogen hälsade han artigt men insisterade på att kalla dem "squaw".

Numera bor Andreas i Stockholm och han har helt avslutat alla indianrelaterade förehavanden. Det är synd för idag legaliserades jakt med pilbåge i Sverige. Åtminstone på hjort och rådjur. Dock krävs dubbel jägarlicens. Både den för skjutvapen och den för pilbåge.

Jag undrar stilla vad Sully hade tyckt om lagändringen. Sully kunde ju liksom umgås både med rödskinn och svennar.

onsdag 14 januari 2009

Lillemans cykel


Sedan min gamla orange hingst mystiskt försvunnit var jag i desperat behov av en ny.

Min kompis Lilleman hade nyss köpt en bil i Stockholm. Bilen hade ett flak och på flaket låg en cykel. Den ingick tror vi. Som en fantastisk slump visade det sig att Lilleman inte begagnar sig av cyklar som inte har motor. Jag fick cykeln som en gåva av Lilleman. Helt fantastiskt.

Min nya cykel har dock tre problem:

För det första har cykeln ett bockstyre. Jag kan inte cykla med bockstyre. Jag bara vinglar. På bilden överst syns ett styre som ser fint ut. Ett sådant hade passat på min nya cykel. Alternativet att liksom vinkla upp bockstyret, på ett inte så lite pundigt vis, kvarstår dock.

För det andra saknar cykeln cykelkorg. Cykelkorgen på bilden längst ner av de två bilderna skulle jag vilja ha. Den hade passat fint på min nya cykel.

Och, slutligen, för det tredje saknar cykeln lås. För närvarande låser jag fast ett litet hänglås runt kedjan när jag lämnar cykeln oövervakad. När jag förklarade detta för min gode vän Fredriksson, berättade han om sina erfarenheter av en sådan låsanordning. Han beskrev hur cykeln, ofta nattetid, hade flyttats några hundra meter utav någon klåfingrig typ i tron om att cykeln var olåst. Detta fick även jag erfara i helgen då jag lämnat min ädla springare utanför ett etablissemang i centrala Göteborg. Cykeln återfanns dagen efter ganska exakt ett kvarter från där jag lämnat den. Hur kan man cykla ett helt kvarter på en kedjelängd?

Meningsfulla kläder och en eller två ledsna kineser



Spana in plagget ovan. Sicken cape! Om jag fick en önskan för 2009 är det att David på Broadway & sons lade vantarna på ett parti sådana caper, att jag försökte pruta, att David körde sitt snack om "Ah, du vill pruta monsieur Oskar! Jag kastar mynt. Du betala dubbel eller inget! Oui monsieur, se cool öh..", och att jag valde krona och att jag därav fick en cape gratis. Det där var nog typ fyra önskningar i och för sig.

Äntligen en bra bild på bodyn jag önskar mig. Svårt att se om den har rövlapp dock. Det är ett kriterium.

På bilden överst kan man se en ledsen kines i fina kläder. Eller är det två ledsna kineser? Ärligt talat vet jag inte om de är ledsna men det ser så ut.

Kom ur offsiden!

"From Wembley to Stamford Bridge we keep the blue flag flying high" osv.

Ärligt talat Didi! Orka springa tillbaka in i spelet och ur offsiden när du gjort ett tafatt försök till anfall. Varken jag, Magnus eller någon annan Chelseasupporter orkar mer nu. Vill du ligga sked med allas vår gemensamma gud José, så dra då! Inga fler korkade röda kort i CL-finaler heller tack.

Och Big Phil: Spela J. Cole för fan!

Legendariskt bloggott

För några år sedan vann en snubbe som heter Jerry Forsberg dokusåpan "Robinson". Med miljonen Jerry vann köpte han en restaurang och en massa näsa. Temperamentsfull som Jerry Forsberg är valde han att, bra påkliven, klappa in ansiktet på en gäst på restaurangen han nyss köpt. Jerry dömdes till ett år i fängelse för misshandel och narkotikabrott. När Jerry kom ut ur finkan snurrade han runt och, som Jerry själv skulle uttryckt det, schteeekte!!!!

För ca 6 månader sedan bestämde sig Jerry Forsberg för att ta jobb på ett kryssarfartyg. Jerry skulle jobba som bartender. För att hålla kontakten med dem där hemma började Jerry blogga.

Det är svårt att förklara hur mycket Jerry Forsbergs blogg betytt för mig. Jag mår så himla bra av att läsa Jerrys blogg. Kom regn och kom solsken, men "I did it my way" ( som Jery blygsamt kallar sin blogg) består. Här får vi läsa hur Jerry upplever att det luktar på marknaden i Istanbul. ( "Turksvettt!!!!!") Vi får också en analys av hur man kan känna sig, ensam på en gata utanför Kapstaden. ( "Mysterisk!!!!") Jerry beskriver också sin nyvunna kärlek, Nya Zeeländskan Anna. ( "Vegitarrian, inte SCHTEEEEK!)

Så mina fellow autörer, Jens Lapidus och Jonas Hassan Khemiri, som precis som jag försöker utveckla det svenska språket; Gör er själva en tjänst och läs Jerry Forsbergs blogg. 

Nedan följer två exempel på det nyskapande i Jerrys lingvistik: 

"Tiller som intekänner mig jerry heter jag föddouppvuxen i förorten i malmö så nej jag är ingen stekare!!!!!!!låtsas stekare på sin höjd jag kan inte stava o orkar inte bry mig det här e ändå inget jävla cv o skulle det vara det så hade det inte varit till nån jävla bank jag skickat indet til!!!!!"

"o har ni kollat på er skit någon gång när ni bara äter grönsaker o skit!!??? magsmältningen klarar nog inte av all frukt för skiten ser ut som en jävla veggie burger medd alla grönskaer i den hahahahahahahaha"

Lägg märke till hur experimentellt författaren förhåller sig till skiljetecken. Märk även den spännande användningen av utropstecken. Och vad är objektet skit? Utforskande leker Jerry med oss och plötsligt vet läsaren inte om Jerry ätit skit eller om skiten är skit eller bara ser ut som skit. Det lever!

Så nu, snälla, gå in på jerryforsberg.blogspot.com

PS. Gör inte som jag alltid gör, läser blogg ovanifrån och ner. Läs istället nerifrån och upp. Bättre dramaturgi då. DS. 

söndag 11 januari 2009

Namnfest


Många av mina nära och kära skaffar i skrivande stund barn. Bullar är i ugnar osv. Jag vill gärna dra mitt strå till stacken och här kommer ett skepp lastat med namn.

Herren på den ena bilden, han med Juventusgaddningen på högerarmen, heter Lapo. Förutom att ha ärvt en förmögenhet från pappa Fiat och snortat koks från svanken på en sextonårig modell samtidigt som 24 paparazzis satt i bouganvillabusken utanför sovrummet i 2700 kvm-mansionet på Turins kullar, heter han Lapo. Hej Lapo! Ett mycket fint namn. Finns dock en risk att man bjuder kvarterets bullys på något i onödan. Typ "kom igen ditt jävla lapo!" Den risken får man ta.

Herren på den andra bilden, han med två skjortor och avgrundsdjup solbränna, heter Ralph. Förutom att blanda indianestetik och nybyggarkänsla med sporter där man måste kasta bollen bakåt på ett mycket framgångsrikt sätt, ( Ralphs kläd och möbelföretag omsatte lika mycket som Irakkriget gjort hittills 2008) heter han Ralph. Hej Ralph! Ett bra namn som förpliktigar lite lagom.

Andra bra namn är till exempel Tage. Förutom att min morfar hette det så tror jag att det är ett namn som funkar bra i anglosaxiska länder. Typ T-age. Som T-pain ungefär.

Bra flicknamn är Sha'ronda, Cassandra och Be'yonce.

torsdag 8 januari 2009

På allmän begäran

Många av mina läsare ( Sjökvistan) vill läsa mer om spel och dobbel. Och mindre om jackor och skor. Här följer några tips:

* ALLTID singelkryss på Mallorca. Borta som hemma.
* Spela typ aldrig på Coventry. Hedmaneffekten.
* Trots att QPR för tillfället har en av Premier Leagues rikaste ägare suger de. Helgardera! ( För er som sysslar med sånt fegspel vill säga. Jag klarar mig med en halv.)
* Lazio är alltid överstreckat hemma. Med 7000 övernäbbade toys på Olympia ( inte HIF:s) som tar 65000 är jag tveksam till någon som helst hemmafördel. Di Canioeffekten.
* Gör aldrig en Fåry och lägg femsläng på indianerna. Om du måste, gör det i såna fall för att göra Conny på "Loppans bruna spel" glad.

Kunde inte låta bli att slänga in en bild på James Ellroy. När jag fyllde 25 bokade jag och farsan ( mest farsan) en restaurang i centrala Göteborg. Dit kom DJ von Marky. "DJ von Marky knows how to fold a von Dutch cap properly". Av von Marky fick jag en bok som senor Ellroy skrivit. Jag har aldrig kunnat med att säga att jag tycker att filmatiseringarna av hans böcker är bättre än själva böckerna. Men nu är det sagt. Eller skrivet.

Och ni trodde att tunnhårighet och schnurrbard var en omöjlighet. Think again!