måndag 20 oktober 2008

Orre Korre


Smeknamn är svårt. En vän till mig påminner om ett torkat katrinplommon när han ler. Inte på ett dåligt sätt. Han har tatuerat in "Sviskon" på armen. Sviskon är hans smeknamn.

En annan vän har relativt liten överläpp och älskar att snusa stora snusar. Hans smeknamn är "Snusman". Fast jag tror inte det är så många som kallar honom det längre. Förutom jag.

"Daniel" heter egentligen Kalle. För många år sedan gick den populära dokusåpan "Baren" på svensk tv. Jag minns inte om Kalle var lik Daniel, som var en av deltagarna, eller om det hela bara var ett misstag. I vilket fall som helst kallas Kalle för "Daniel" nu. Ibland säger man "Ooh Daniel!" till Kalle när man träffar honom. Jag tror att Baren-Daniel sa det någon gång i något avsnitt av "Baren".

Jag har aldrig haft något smeknamn som verkligen fastnat. Bartendern på restaurangen i huset där jag bor kallar mig för "Oskiz". Han heter själv Asiz. "Oskiz och Asiz!" brukar han utbrista när jag kommer in i hans bar. För några år sedan kallade några vänner mig för "Häst". Jag vet fortfarande inte varför.
Nu har jag tänkt skaffa mig ett riktigt smeknamn. Och köpa en väst för att på så sätt ge folk en anledning att börja kalla mig för "Orre-Korre". Västen på bilden ovan är västen jag ska köpa. Jag har letat länge efter en väst med många fickor. Bär man den rätt ser man ut som en korrespondent som rapporterar från något fjärran land. Och förhoppningsvis ser man också lite ut som Robert de Niro i "Deer Hunter".
Korrespondent/hjortjägarvästen kommer förhoppningsvis alltså ge mig ett vettigt smeknamn; "Orre-Korre".

7 kommentarer:

Anonym sa...

Jag ställer upp på det!

/Bone

johanna sa...

Ahmeh! Jag tänker spontant på en massa namn du haft som t ex ockepocke, eller det finaste av alla: kuntakinte. Du har iofs rätt i att de inte är så flitigt använda. / sis

Anonym sa...

Träffade Olof Heinö på The Oak i somras. Jag frågade Olof vad han tyckte om att gå till Temple Pub och träffa munligan efter ölen. Vad är det för hak? undrade Olof.
Ligger på Linnégatan, Oskar Arvidsson jobbar där. Svarade jag.
Någon Oskar Arvidsson hade Olof aldrig hört talas om och någon munliga kände han inte alls till. Vi drack upp ölen och tog farväl. Då utrast Olof:
-Jaja, du menar häst!
Så du kan - om du är sugen - rida på hästen ett tag till. Annars är jag också med på Orre-Korre.

Anonym sa...

Orre-Korre låter som något ur ett obstinatkäckt barnprogram från 80-talet. Jag kommer att motarbeta det! Kan vi inte istället ta fasta på att du är född i apans år?

Anonym sa...

Ok syrran. Kuntakinte är bra. Det ger jag dig. Och Staffan; Någon Olof Heinö känner jag inte till, däremot Hedenhösaren. Slutligen Kina; Du är apan

Anonym sa...

Om du vill införskaffa en sådan väst till bra pris rekommenderar jag STARKT ÖB Backaplan.

Glöm inte att kitta upp dig på köttsoppa også...

Folke sa...

Orre-Korre
Vi gillar dig
http://folkefilm.blogspot.com/