tisdag 9 december 2008

Bea och fängelsestyle


Mycket har sagts och skrivits om "Brideshead revisited" och "Talented Mr. Ripley". Rörliga bilder som skall ha betytt mycket för modemedvetna unga män världen över. Det vet jag ingenting om. Men jag vet att en viss "Bea Smith", spelad av Val Lehman i tvserien "Prisoner" snart kommer att ha gjort minst lika mycket för hur unga kvinnor väljer att klä sig idag som Jude och Anthony.
Bea gjorde en första volta på Wenthworth penitentiary efter att ha slagit ihjäl sin mans älskarinna. Efter muck, inte helt oväntat, sökte Bea upp sin man och slog ihjäl honom med. Tur var väl det för oss tvtittare. Annars hade vi gått miste om den sköna stämningen i tvätteriet när Bea hotar sina medfångar till livet om hon inte får kicket på deras sista cigg.
I tvätteriet tvättar Bea sina kläder. Jeansoverallerna på bilden överst här ovan är autentiska från tvserien. Hur hon och de övriga kvinnliga förbrytarna lyckas bibehålla sin kvinnlighet på det sätt de gör, i overallerna, är ett mysterium. Men på vilket sätt de gör det!
Hur mycket amerikanska manliga fängelseuniformer påverkar fashionkids är svårt att säga. Men det är mycket. Häromdagen såg jag till och med två män hålla i var sin ut-och-in vänd byxficka som satt på en tredje man. Som i släptåg. Jag vet inte riktigt vad det betyder men jag har sett det på tv. Nu är det dags för det australiensiska kvinnofängelsemodet att göra sitt intåg hos Monkiflickorna.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vet inte Oskar.....inte helt övertygad.

Anonym sa...

Dags att skaffa ett jobb där du arbetar kanske.