fredag 14 november 2008

Karl Staffan Birger Wettre


Det här handlar om George Clooney, Jeff Bridges, Kleerup och Kalle Wettre.
Jag vet inte var jag ska börja.
Jag har en vän som heter Kalle. Han flyttade till Stockholm för några år sedan. Kort därefter hade han köpt konstiga basketskor med all-over-print. En typisk utveckling för en nyinflyttad stockholmare kan man tycka.
Men det är lite mer komplext än så.
Kalle är komplex.
Kalle ser ut som en blandning av el Duderino och Bob i "Twin Peaks". På ett bra sätt förstås. Kalle har långt hår uppsatt på det mest pundiga sätt som kan tänkas. Så att det inte ska hamna i ögonen. Som el Duderino. Kalle har ett skinnigt fejjs. Som Bob i "Twin Peaks". Återigen på ett bra sätt. Ibland kan kalles mun prydas av en syltburk. Ganska exakt en sådan syltburk som Jeff Bridges har på bilden ovan. I julklapp ska Kalle få en kofta av mig. Eller en matta som binder ihop rummet.
Jag kan inget om Kleerup.
Men jag skulle vilja att han gick upp i vikt. Han skulle passa i det. Som George Clooney i "Syriana". Giorgios har aldrig sett mer trovärdig ut än vad han gör i "Syriana".
Jag kan inget om Kleerup.
Men min vän Olle säger att Kleerup har gett upphov till en stil; "Kleerupstilen". En stil som blir tydligare och tydligare ju närmare söder om söder man kommer. Man kan tydligen se det från Norrköping och uppåt. Det ska tydligen vara något med taskig skäggväxt, långt hår och tröja med luva.
Det finns en röd tråd här någonstans.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ska en bort eller? Jag gissar på George C. Men: om den röda tråden är "män som inte borde vara snygga men som är det ändå", då måste Bob bort.

Anonym sa...

jag tycker kalle e skitsnygg!