torsdag 12 mars 2009

Självförsörjning pt. 2

Min flytt ut ur staden rycker allt närmare. Den förestående flytten har nog aldrig varit så nära som när jag sprang över bilden ovan. Jag och Jakob har just fällt en jävla hjort eller nåt och är på väg hem i kanot för att göra kälknöl!

Adjö finanskris och rädsla för ryssen. Hej hundspann och vapenvård.

I skrivande stund håller jag på med en lista i huvudet över personer som det är av största vikt att de hänger på ut i naturen.
Träffade P. Polis och hans fru Mor E igår. P har pistolvana, kan bygga värn och är i mycket god fysisk form. E kan koka soppa på en spik. Eller på pilgrimsmusslor och duvkind. E gör även nån slags självsvälld bovetegröt som tydligen ska vara gubbnyttig. Dessutom är P och E vana vid ett liv i vildmarken.

Jakob ska med för sitt brinnande engagemang och för sin förmåga att klä ut sig till nån slags konstig tant med rep och skit runt huvudet så fort han lämnar en tätbebyggelse. Dessutom är nog Jakob den enda jag känner som skulle kunna tänka sig självförsörjning överhuvudtaget. Det är ju ett plus.

Med Kina har vi ett problem. Hennes ö-nojja är nåt i hästväg. Och eftersom jag tänker mig den stora ön i väst som location för projektet kan det bli tufft för henne. Det är nog inget som lite fernet och några riktigt ansvarsfulla uppgifter kan ändra på dock.

Syrran och Tompa the Tomp är ju givna av en massa anledningar. Om inte annat så för försäkran om reproduktionen i lägret. Där kommer ju även Swizkon och Benny, Ritzenberg och Björnbuk, Bone och Eilert och Fernerudskan in. Tygblöjor!

Järngänget vägrar la. Men å andra sidan visade jag ju under senaste tips-sm vem man ska vända sig till när ett större system skall testas. Där har jag nåt att jobba med.

Vid närmare eftertanke är det typ fritt fram för all att hänga på tror jag. Inget proggigt gruppsex som i Kinnekulle bara. Det här är inget lajv.

Och Pontus: "Båtman, klart han ska vare me!"

6 kommentarer:

Fernerudskan sa...

Jag är med! Kan hjälpa till att bearbeta Kina..

Anonym sa...

Dankgott ska med! vad jag ska göra? -Njaaa int så mycket!!

Anonym sa...

Lägg av nu! Den mängden fernet finns inte.

Anonym sa...

Är Båtsman med är jag med. Inget snack inget tjafs. Ge mig en revolver så styr jag lite ripa. Jag tar den som Clintan sportar i Dirty Harry. Ripjaktsgott on the rocks.

johanna sa...

Låt flyttlasset lyfta snarast, vore fint att inleda en sådan vistelse med lite down to earth free birthing kanske? Sicken chans till teambuilding! Vem behöver ryggbedövning när det står duvkind på bordet och folk bär rep runt huvudet? Inte jag i alla fall.
Kinesen- kom igen, du kan få all min fernet!

Anonym sa...

Vildmarksliv hjälper inte mot talsvårighet,tunnhårigt utseende eller Dunster Munskäggs-syndrom.
Men jag hänger på ändå vill fälla varg med spjut för att rädda Dankan.