tisdag 16 december 2008

Länkgott





Som utlovat; länkgott till de mest amerikanska av japaner. 

Lucky John gör sköna indianpungar att ha snuset i. Buzz Ricksons undrar om bananerna är fina på skjortan. Ware-house har en skön blogg med ledsna japaner i fina jackor. Hellers Cafe verkar ha köpt upp varenda kläduthyrares lager söder om Delaware och A and F säljer, för trovärdighetens skull, knivset för snabbt styckande av udda styckesdelar när du väl fällt din grizzlybjörn.



Samson Biceps

Jakob och Sofie har skaffat en hund. De köpte den på hundarutanhem.se. Hunden är ursprungligen från Irland och kissar för tillfället inne. De har valt att döpa hunden till "Samson". Ett bra namn. Den enda person som jag vet heter "Samson" är "Samson Biceps" som syns på bilden ovan. Du kan känna igen honom från olika Mike Beck producerade filmer så som "Ridskolan 1" och "Ridskolan 2".

fredag 12 december 2008

Hängslen

Det finns en massa olika hängslen. Här är ett par från Japan. 

Skor



Ovan synes lite olika skor från japan. Jag har väldigt stora fötter. Tveksamt om jag kan använda japanska skor. När jag var liten tvingade min mamma mig att använda Graningekängor. 

Jackor



En gång för länge, länge sedan skulle jag och Sune köpa var sin jacka. Jag hittade en som påminner om bomberjackan i mitten ovan. Affären som sålde jackan tog inte emot VISAkort. Sune hade cash. Inte jag. Sune sade något om:
- Ey, djungelns lag kompis!
Sen köpte Sune min jacka. 

Tre år senare köpte jag jackan av Sune för tre gånger så mycket som han betalt för den, den där dagen. Sune tog inte heller emot VISAkort. Han fick cash av mig.

Sune hade aldrig på tre år använt jackan men lagt den fint i en påse på sin vind. Två veckor senare sprack jackan på sju ställen för skinnet/lädret hade torkat. Jag lagade jackan för lika mycket som jag köpt den av Sune för. 

En kort tid senare bjöd jag på fest. Joel lånade bomberjackan, gick ut och rökte cigg. När Joel kom in igen hade han råkat hälla ut två bag-in-boxar merlot/cabernet sauvignon på jackan. 

Tråkig historia det där med bomberjackan.

Jackor



Japanerna kan sina jackor. 

Ovan några exempel.

 Jackan överst heter "Sherpa". Bilderna är snodda lite överallt ifrån. Mest från den fantastiska japanska affären "Warehouse". Länkar kommer. Men först fler japanska jackor. Och skor.

Japaner

En bild på en japan med en flott jacka. Mer hobo än bobo. 

tisdag 9 december 2008

Annorackfest

Vissa skådisar alltså... Jag har mycket svårt att sätta fingret på vad det är men John Godden...

Jag gillar inte John Godden. John Godden syns på bilden ovan. Det är han som har en löjlig mustasch och ful jacka. Dessutom är han ca. 30 år äldre än de andra.
John har spelat i filmer som "Snatch", "Gangs of New York" och "This is England". John Godden är ytterst otrovärdig i alla tre.

Ritzenberg har alltid kännt likadant för Kurt Russell. Han tycker att Kurt förstör filmer. Jag håller inte med men förstår nu vad Ritze menar.

Jag har sett fram emot filmen "Awaydays" länge. Nu har jag inga förväntningar kvar alls tack vare John. Det kanske är bra. Klicka på bilden för att kolla in några klipp. Även en och annan tysk sneaker och en och annan snygg annorack syns.

Halmstad away 2009 anyone?

Bea och fängelsestyle


Mycket har sagts och skrivits om "Brideshead revisited" och "Talented Mr. Ripley". Rörliga bilder som skall ha betytt mycket för modemedvetna unga män världen över. Det vet jag ingenting om. Men jag vet att en viss "Bea Smith", spelad av Val Lehman i tvserien "Prisoner" snart kommer att ha gjort minst lika mycket för hur unga kvinnor väljer att klä sig idag som Jude och Anthony.
Bea gjorde en första volta på Wenthworth penitentiary efter att ha slagit ihjäl sin mans älskarinna. Efter muck, inte helt oväntat, sökte Bea upp sin man och slog ihjäl honom med. Tur var väl det för oss tvtittare. Annars hade vi gått miste om den sköna stämningen i tvätteriet när Bea hotar sina medfångar till livet om hon inte får kicket på deras sista cigg.
I tvätteriet tvättar Bea sina kläder. Jeansoverallerna på bilden överst här ovan är autentiska från tvserien. Hur hon och de övriga kvinnliga förbrytarna lyckas bibehålla sin kvinnlighet på det sätt de gör, i overallerna, är ett mysterium. Men på vilket sätt de gör det!
Hur mycket amerikanska manliga fängelseuniformer påverkar fashionkids är svårt att säga. Men det är mycket. Häromdagen såg jag till och med två män hålla i var sin ut-och-in vänd byxficka som satt på en tredje man. Som i släptåg. Jag vet inte riktigt vad det betyder men jag har sett det på tv. Nu är det dags för det australiensiska kvinnofängelsemodet att göra sitt intåg hos Monkiflickorna.

Otight

Klassiska exempel på otighthet är Adam Alsings munburk och delar av Simon & Garfunkels "Sound of silence".

Det i särklass bästa exemplet på otighthet är dock Bob Dylans "Hurricane". Klicka på bilden av Zimmerman här ovan, ta dig fram till ca 06:00 och lyssna till det bästa otighthet har att erbjuda.

måndag 8 december 2008

Ernesto de Gran Can

Nyss hemkommen från en av de sju öarna meddelas härmed att det måste varit någon form av Ernest Hemingway look-a-like tävling där nere bland palmerna. Den ena djupt läderbruna och grundmätta magen efter den andra pryddes av ett huvud, sällan någon hals att tala om, extremt likt den kattälskande skaldens.

Förövrigt spanas från det kanariska köket att den populära maten "tapas variadas" nu även syns på stränderna. Då kallad "fladdriga tyskor variadas".