tisdag 9 juni 2009

Camper

Hagberg har återvänt från Afrikatt! Trots att jag är grundbesviken på hans bränna känns det bra att han är hemma med rockärmen full av relativt sanna historier från sina resor.

Något som berörde mig mycket var Hagbergs berättelse om hur han korsade gränsen till Kongo ( Kinshasa, inte Brazzeville) via en bro full av uniformerade vakter. Stämningen kan beskrivas som krispig när det visar sig att allas vår vän Hagberg fyndat army surplus och fräck vintage hos Davide på Broadway. De kongolesiska gränsvakterna och Hagberg sportade, visade det sig, exakt samma kit. Allt från den gamla franska marinkårsjackan till de belgiska fallskärmsjägarkängorna var identiskt. Hade det inte varit för Hagbergs blygsamma solbränna och avsaknad av kalashnikov så hade han blivit skjuten på fläcken. Det tackar vi solskyddsfaktor och nervöst hypokondriskt läkarsonbeteende under ett parasoll för.

Ytterligare en i raden av historier som Hagberg berättade, och som berörde mig, var storyn om hur han kampade bland de dimhöljda bergens gorillor i Rwanda ( Tidigare Tyska Östafrika eller Ruanda-Urundi). Utan att gå in närmare på vad som hände där uppe bland apekatterna så skulle jag vilja påstå att Hagberg borde klickat på bilden ovan och studerat tälten noggrannt.

Jag skulle ge mitt högra bär för tältet till vänster.

1 kommentar:

Anonym sa...

http://www.blocket.se/lund/Beer_Fridge_22127774.htm?ca=15&w=3


Mmm grundligt kallt! köp den!