torsdag 28 maj 2009

Poloricans



Aa jag gillar kanske Ralph. Men kolla in filmen ovan. 45 sekunder in träffar vi på ett gott gäng som också gillar Ralph. Jag tror att Ralph gillar dem.

"Ralph Lauren was never cool 'til I wore 'em"
Oscar G Montana

onsdag 27 maj 2009

Sviskon

Sviskon fick tydligen också feeling när han läste mitt inlägg om, och såg filmen "Alone in the wilderness". Bara någon timme efter publicering mottog jag bilden som synes ovan. Kul Sviskon!

Dagens Ralph


Ensam i vildmarken

Det är sällan en film förändrar ens liv.

Visst, det hände något i mitt innersta första gången jag såg "Under the Tuscan sun", men ljummen och matig sallad bland terracottasvampade väggar och timjandoftande bersåer fick mig snarare att bli törstig än att totalt omvärdera min hela existens.

Däremot Bob Swerers film "Alone in the wilderness" alltså...

Filmen är en dokumentär om Dick Proenneke. Proenneke bestämmer sig för att bygga ett timmerhus på Aleutianhalvön på Alaska just bredvid Twin lakes i slutet av sextiotalet. Under sitt första år därute filmar Dick själv med sin 16 millimeterskamera. Året därpå kommer Bob Swerer ut och hjälper till med filmandet. Än idag bor Dick kvar i Alaska.

Att få följa Dick Proenneke när han bygger sitt hus med björnsäkra fönster och paddlar kanot i jakt på älg och annat gott är legendariskt. Att Bob Swerer låter exakt som Johnny Cash i sin roll som speaker är bara ett gubbstort plus.

Klippet ovan är en trailer men hela filmen finns ( även dess uppföljare) att köpa på http://www.dickproenneke.com/

fredag 15 maj 2009

Dagens Ralph

Låång gylf. Fantastiskt bra.

Enligt Forbes Magazine ligger Ralph numera på plats 97 på listan över världens rikaste. Enligt Vanity Fair är varumärket Ralph världens högst värderade. Enligt oskararvidsson.blogspot.com har Ralph världens djupaste Montauksolbränna och världens gråaste Coloradotinningar.

torsdag 14 maj 2009

Gipsad fot

Steve Mcqueen kör monkeybike med gipsad vänster.

När jag jobbade på Nordens största nöjespark i min ungdom i slutet av nittiotalet var jag emellanåt trött om morgonen. Efter en hel sommar med hostningar på sjukanmälningstelefonsvararen bestämde jag mig för att ta det ett steg längre.

Så grundsugen på att inte köra karusell ringde jag till telefonsvararen och döm om min förvåning när en riktig livs levande människa lyfte på luren. Superstressad av situationen harklade jag ur mig något om att jag vält med min vespa och skadat handen och följdaktligen inte kunde dyka upp på jobbet på ett par dagar. En uppriktigt orolig röst på andra sidan telefonen frågade om jag var illa däran och om jag behövde hjälp. "Nej nej allt ordnar sig kan inte dyka upp idag bara men snart så det är okej inga problem bara lagom".

Jag är inte direkt känd för att lämna något åt slumpen så inom en timme var jag på apoteket och köpte bandage. Veckan därpå, och åter på jobbet, var det ett skådespel värdigt en Oscar på Nordens största nöjespark när jag gick omkring med mitt bandage runt hela armen och såg lagom nedstämd ut. Precis som en ung man som just vält med sin vespa och inte alls som en ung man som solat, badat och seglat.

Som en bonus fick jag även välförtjänt uppmärksamhet av mina kvinnliga kollegor.

It's all good.

Clooney

Jag har tidigare på bloggen tagit upp ämnet med smala människor som borde vara feta. Som exempel nämndes då bland andra Jeff Bridges och George Clooney. I min iver att hitta bilder från behind the scenes av filmen "Syriana" sprang jag över bilden ovan. Om Giorgios varit bara lite fet hade plasket i Comosjön varit betydligt mer imponerande än vad jag tror det blev med ovan illustrerade skinn och ben.

Stort och imponerande plask = massa brudar.

Tänk på det nästa gång du väljer bort baconbearnaise med kryddkrasse mr. Clooney.

Snusman

Igår fick jag ett sms av den självutnämnde smskungen, Snusman. ( bilden). För omväxlings skull var det inte ett sånt där hotfullt meddelande som jag vant mig vid att få från honom. Det var mer ett kungörande; Snusman hade gjort en ny tatuering. Jag misstänkte att kungörandet var en del av någon slags flerstegs dissraket som till slut skulle explodera i mitt eget fejjs om jag inte spelade mina kort rätt. Jag valde därför att inte svara på smset. Kort därpå dök ett mms upp och det är alltså det som kan beskådas ovan.

Det är tydligen så att Snusman efter en kort sejour i Londres bestämt sig för att gå till sjöss. Porque no? säger jag och önskar honom all lycka i världen.

Aningen brudigt med gaddning runt naveln elle?

onsdag 13 maj 2009

Blogroll

Till höger på bloggen publiceras numer en blogroll där ni läsare kan se varifrån jag stjäl de bilder som sedan publiceras på bloggen och sedan förses med lustiga bildtexter.

Bilden på älgen ovan är dock courtesy of undertecknad och kommer från Antikladan i Lilla Edet.

fredag 8 maj 2009

måndag 4 maj 2009

Solglasögontrouble


Var ska vi börja?
Ross Kemp som synes på bilden överst har vunnit en massa priser för sina skådespelarinsatser i den brittiska såpan "Eastenders". Runt 2007 tog manusförfattarna livet av Kemps karaktär och vips så stod den gode Ross mitt bland gubbfarliga gäng i Kapstaden, Mexico City och Sao Paolo med en kameraman framför sig och sa saker som "This geezer is pwopper lethal innit?!" och "They're focking serious cunts yeah!". BBC-serien "Ross Kemps world of gangs" hade sett dagsens ljus.
Men det är inte ursinniga polska huliganer eller nynazistiska skinnbollar i LA som bekymrar mig. Det är solglasögon.
Likt Ross är jag rakad på huvudet. Det är svårt att fullt ut förstå hur illa man passar i solglasögon om man inte har hår på huvudet. Gubbilla.
Ross Kemp har valt GBL-mongo stilen med ett par riktigt grundsnabba glajjor. Ett ganska tyskt val tycker jag.
På bilden närmast ovan synes Sjöhästen och Dankbar Bygg. Om du tittar noga ser du även undantaget som bekräftar regeln. Dankbar Bygg ser ju störtskön ut när han sportar piloters till sin rakade skalp.