tisdag 31 mars 2009

Koka ris

Trist att man inte kan skjutsa. Å andra sidan har ju inte det hindrat mig innan. Fråga Dankans svanskota.

Rock

När jag var liten klippte ibland Mike Vestfyen på Nuservice i luvan på sin jacka. Hoodrack. Tänk er vad man skulle kunna klippa i ovan illustrerade rock. Rocken är japansk och kommer från Rugged Museum. Japanerna gräver ibland ner sina kläder i jorden innan de säljer dem.

Jacka

Kato i samarbete med Free & Easy. Editors jacket. Vad motsvarar 52 000 yen?

Skjorta

söndag 29 mars 2009

Gårdagens outfit





Jakobs TeePee



Ralph har skaffat skägg!
När jag var på Island förra året red jag också på häst. Det påminde ganska mycket om hur det ser ut på bilden överst. Förutom att jag hade hjälm, Kina hade ingen indianfilt över axlarna och man nådde ner med fötterna till marken.
Vi åker upp till landet i eftermiddag. Inredningen av Jakobs tee pee är i full gång som synes på bilderna.
Click on images to enlarge.

fredag 27 mars 2009

charlie do windsurf?









Svizkon håller på och tjatar på mig om det nya vindsurfingdundret/undret som alla kommer drabbas av snart. Jag är ju inte sen att hänga på fräcka trender vad gäller att transportera sig ( Jag cyklade på en sån där enhjuling med stödhjul på högstadiet, drog axeln ur led när jag åkte longboard 1997, körde en trimmad Vespa ET2 med en massa backspeglar runt millenieskiftet och susar nu runt på en cykel med inte så särskilt många växlar) så kontakta gärna mig om du har en riktigt tjock och trött bräda hemma i garaget.
Håll till godo med bilder på riktigt tunga graverade Zippotändare från Nam. Tack till kompisarna på Vietnam Zippo Association!

tisdag 24 mars 2009

HA, selvage och Keds




















Jag gillar att kolla gamla bilder från LIFE Magazine men vissa gör det bättre än mig. I det här fallet är det min polare på a continuous lean som varit duktig. Det har dock visat sig att i stort sett alla LIFE Magazines plåtningar genom historien är riggade. Så även denna på HA gubbar anno 1968. Inte så att de inte kör båge utan mer direktiv från fotografen typ "Se sne ut" och "Drick ölen med ursinnig blick". Skit samma för mig.

Jag gillar även att läsa kommentarer till gamla bilder från LIFE Magazine. Där får svenska nittonåriga hipsters på CSN-charter i Berlin diskutera fritt om huruvida det är 12oz red selvage  jeans bikern som står och dricker på trottoaren har på sig. Kommentarer från nån kanadensare som tycker att långfärdsskridskor är super-vintage kan lyda typ: "Is it the original blue and white american made Keds the girl in the picture from the cafe is wearing, or are they fake?" Får också plats. Huruvida det är wayfarers från slutet på femtiotalet eller om det i själva verket är den tidiga sextiotalsvarianten som motorcyklisten med det yviga skägget sportar undrar nån vilsen kille från San Francisco som ser ut som ett cykelbud från 1937 med fixien på axeln. En annan viktig fråga som dykt upp bland kommentarerna till bilderna ovan är om det kan vara samma modell Red Wings på snubben på fjärde bilden ovanifrån som Steve Mcqueens karaktär har på sig i "The great escape." 

Håll till godo och klicka för guds skull på bilderna för större versioner.


onsdag 18 mars 2009

Semesterbilder från Manchester























Jag brukar inte dela med mig av privata bilder här på bloggen men med en överfull digitalkamera och nyss hemkommen från Englands näst största stad kan jag inte låta bli. Här nedan följer ett bildkollage av vad Europas mest inflytelerikaste land har att erbjuda.
Märk väl att det är inte storebor och storasyster till barnet på första bilden här ovan. Det är en vän till familjen som just träffat sitt elvaåriga livs kärlek och bestämt sig för att ligga skarpt. Tack till Phil som bjöd hem oss på njure och lät mig hålla hans nyfödde.